Onderhoud & reparaties

Als een fluit ter reparatie aangeboden wordt maak ik vooraf een inschatting wat de kosten zullen zijn. Bij het beoordelen maak ik een onderscheid tussen studie fluiten en professionele instrumenten.
 
De reparatie zal met grote zorg worden uitgevoerd waarbij ik uitsluitend gebruik maak van goed materiaal.

Servicebeurt:

Studiefluit vanaf € 56,- exclusief BTW 21%
Professionele fluit vanaf € 86,- exclusief BTW 21%

Reinigen en poetsen van corpus en mechaniek. Mechaniek en polsters controleren en afstellen. De assen oliën. Het controleren van polsters en kurk kopstuk. Reiniging van de fluitkoffer.

Kleine gebreken zullen worden meegenomen. Grotere gebreken zoals een kapotte polster zullen gerepareerd of vervangen dienen te worden. De kosten hiervoor zijn afhankelijk van wat er gedaan moet worden of van het soort polster. Hierover zal u van te voren worden geïnformeerd.

Revisie:

Studiefluit vanaf € 242,- exclusief BTW 21%
Professionele fluit vanaf € 560,- exclusief BTW 21%

Volledige demontage van het mechaniek. Het kopstuk en corpus worden gereinigd en gepoetst.

Het mechaniek wordt schoongemaakt, gepoetst en speling vrij gemaakt. Kleine beschadigingen worden gerepareerd. Tappen worden, indien nodig, passend gemaakt. Volledige nieuwe polstering, vervanging van vilt en kurk en een nieuwe kurk voor in het kopstuk. De assen worden geolied en het mechaniek wordt afgesteld. Reiniging van de fluitkoffer.

Voor professionele fluiten is het mogelijk speciale polsters te laten zetten. U kunt dit van te voren aangeven en kunt daar een prijsopgaaf voor krijgen.

Naast algemene reparaties als servicebeurt en revisie komen er natuurlijk veel specifieke dingen aan de orde die maatwerk vragen. Daarom zal ik altijd van te voren een inschatting maken van de vermoedelijke kosten en als deze gedurende de reparatie anders zullen uitpakken dat doorgegeven en met u overleggen wat de beste mogelijkheden kunnen zijn.

Om uw fluit zo goed mogelijk in conditie te houden is het aan te bevelen het instrument ieder jaar te laten onderhouden. Zo voorkomt u onnodige slijtage die kostbaar kunnen zijn om te verhelpen.

Anthares repareert en onderhoudt onder andere de volgende merken: